Peanut-kikærte curry
Opskriften passer til 3 portioner
Ingredienser:
1 stor gulerod (110 g)
1 rød peberfrugt (110 g)
1 løg (110 g)
2 fed hvidløg
1 cm ingefær
1 tsk. karry
1 tsk. garam masala
1 tsk. paprika
1 dåse kikærter (240 g drænet)
1 dåse hakkede tomater
15 g peanutbutter
Salt/peber
1/2 Ama 4 % fløde (165 g)
Evt. lidt grøntsags- eller kyllingefond til tilsmagning
Fremgangsmåde:
Skræl alle grøntsagerne og skær dem ud i mindre stykker.
Svits løg, hvidløg og ingefær.
Tilsæt bagefter krydderier og svits dem af på panden.
Tilsæt gulerødder og peberfrugt, lad det stege et par minutter.
Tilsæt kikærter og hakkede tomater og lad det simre til gulerødderne er blevet lidt møre.
Tilføj peanutbutter og til sidst fløde.
Smag til med salt, krydderier og evt. fond.
Server med kogte ris.
Næringsindhold (pr. portion ved 3 portioner)
Kalorier: 481
Protein: 21
Kulhydrat: 84
Fedt: 7